Influenzavaccination

Rejseklinikken tilbyder influenzavaccination

Få din influenzavaccination og undgå influenza

Fra og med den 2. oktober er Rejseklinikken klar til at vaccinere dig mod influenza!

Da Influenza er en virusinfektion, kan den naturligvis ramme alle. Undgå sygedage – bliv vaccineret – Det koster kun 230,-

Book din tid her

Influenzavaccination er GRATIS for dig som

​Er fyldt 65 år
Er gravid i anden eller tredje semester
Er førtidspensionist
​Er kronisk syg (Gælder kun visse sygdomme)
​Er svært overvægtig (BMI > 40)
Er barn mellem 2-6 år

OBS! Vi har i år ikke mulighed for at give den gratis influenzavaccination. Vi henviser til regionen’s vaccinationscentre eller udvalgte apoteker.

​(Læs mere angående hvilke personer som kan få vaccinen gratis på sundhedsstyrelsens hjemmeside her).

Hvis du kun skal vaccineres mod influenza og/eller mod lungebetændelse(Pneumokok) har vi åbent alle hverdage for walk-in vaccination kl. 9.00-13.00 i perioden 2. oktober – 17. december!

Ønsker du at blive vaccineret mod influenza og/eller lungebetændelse uden for det tidsrum, skal du blot booke tid på telefon (+45) 39 63 01 15, på mail kontakt@rejseklinikken.dk eller direkte her på hjemmesiden.

Det er også muligt at booke en fast tid til din influenzavaccine i tidsrummet 9-13

​Ring til os på (+45) 39 63 01 15 – book tid her på siden eller kom forbi i vores åbningstid.

(Obs! Der er enkelte dage vi er ude i virksomheder – og derfor ikke er tilgængelige i klinikken)

Influenzavaccinen er yderst effektiv og anbefales derfor altid til alle over 65 år samt til personer i risikogrupper. Vaccinen kan med fordel også gives til yngre raske, men sygdommen er sjældent så alvorlig hos den gruppe.

Den skal gives hvert år, dels fordi mængden af antistoffer fra sidste års vaccination ikke er tilstrækkelige til at kunne beskytte mod sygdommen, dels fordi vira ændrer sig hele tiden, hvorfor der hvert år fremstilles vacciner, svarende til de stammer der forventes at måtte komme.

Da vaccinen først er effektiv 2-3 uger efter vaccination, er det mest hensigtsmæssigt at blive vaccineret tidligt i sæsonen. Vaccinen beskytter i mindst ½ år..

Vaccinen kan ikke medføre sygdommen influenza – der findes ikke levende virus i vaccinen. 1-5 % af de vaccinerede kan opleve lette ”influenza-agtige” symptomer i 1-2 dage efter injektion. Det skyldes en reaktion på fremmedproteiner.

Personer der er overfølsom overfor æg eller kyllingeprotein, eller personer der tidligere har haft en allergisk reaktion efter tidligere influenzavaccination bør ikke vaccineres.

Læs mere om influenza

​​Lidt om influenza

​Influenza er en virusinfektion, der kan ramme alle mennesker. Det er en yderst smitsom sygdom, som kommer hvert år i større eller mindre omfang i Danmark i månederne fra november til marts.

Omkring 1 million mennesker i Danmark smittes ved influenzaepidemier – heraf dør 1000-2000 mennesker årligt.

Over en periode på 10 år indfinder de egentlige epidemier sig 5- 7 gange – af en varighed på 4-6 uger.

​Influenzavirus er luftbåren. Det vil sige at smitten typisk sker ved tæt kontakt mennesker imellem, for eksempel ved hosten eller nysen. Den syge smitter flere dage førend vedkommende selv får symptomer.

Symptomerne varierer i sværhedsgrad, men består hos de fleste af hurtig indsættende feber, kulderystelser, hovedpine, muskelsmerter og træthed. Hos børn se tillige kvalme, opkast og diarre.

Hos ældre og voksne i risikogrupper kan sygdommen forværres – også med komplikationer såsom lungebetændelse og bronchitis.

Behandlingen af Influenza består i de fleste tilfælde i sengeleje – evt. suppleret med smertestillende medicin.

Der findes et receptpligtigt antiviralt middel der kan nedsætte antallet af sygedage med ca. et døgns, såfremt det ordineres inden 2 døgn fra symptomdebut.​​

Ring på tlf. (+45) 39 63 01 15 eller skriv en mail til os på kontakt@rejseklinikken.dk for bestillingen af tid eller evt. spørgsmål.

Influenzavaccination er ikke kun til risikogrupper!

​Selvom du ikke tilhører nogen risikogruppe (ældre, gravide og kronisk syge) kan det godt være en fordel for dig at blive influenza vaccineret. Hvis du smittes med influenza skal du påregne sengeleje – måske i en hel uge!

Her i klinikken vaccinerer vi mange der ikke tilhører ”risikogruppen”.

Det er der mange grunde til – de grunde vi hyppigst hører er:

  • At man ønsker ikke at smitte andre
  • At man ikke har tid til at ligge syg
  • At man skal til eksamen eller er involveret i andre projekter, som kræver man er 100 % til stede.
  • At man er ryger og derfor får hyppigere luftvejsinfektioner

Influenza er en virusinfektion, der kan ramme alle mennesker. Det er en yderst smitsom sygdom, som kommer hvert år i større eller mindre omfang i Danmark i månederne fra november til marts. Omkring 1 million mennesker i Danmark smittes ved influenzaepidemier – heraf dør 1000-2000 mennesker årligt. Over en periode på 10 år indfinder de egentlige epidemier sig 5- 7 gange – af en varighed på 4-6 uger.

Influenzavirus er luftbåren. Det vil sige at smitten typisk sker ved tæt kontakt mennesker imellem, for eksempel ved hosten eller nysen. Den syge smitter flere dage førend vedkommende selv får symptomer.

Symptomerne varierer i sværhedsgrad, men består hos de fleste af hurtig indsættende feber, kulderystelser, hovedpine, muskelsmerter og træthed. Hos børn se tillige kvalme, opkast og diarre.

Hos ældre og voksne i risikogrupper kan sygdommen forværres – også med komplikationer såsom lungebetændelse og bronchitis.

Behandlingen af Influenza består i de fleste tilfælde i sengeleje – evt. suppleret med smertestillende medicin.

Der findes et receptpligtigt antiviralt middel der kan nedsætte antallet af sygedage med ca. et døgns, såfremt det ordineres inden 2 døgn fra symptomdebut.

Bestil tid til din influenzavaccination

​- Til din vaccination og konsultation online allerede i dag.

null

Rejs sikkert med vores hjælp

null

Professionel rådgivning

null

Enkeltpersoner, familier og grupper

null

Landets bedste vaccinationsklinik

(+45) 39 63 01 15
kontakt@rejseklinikken.dk